Welkom op de Oude Broederij

Wij zijn Axel en Nicole Wegmann. Samen runnen wij sinds 2017 deze prachtige vakantiewoningen en tevens groepsaccommodatie in Limburg. In 1989 zijn wij neergestreken in het mooie Limburgse Afferden en nooit meer weggegaan.

Wij hopen jullie op de Oude Broederij een onuitwisbare herinnering te geven, waar jullie nog lang en met veel plezier aan zullen terugdenken. Welkom, bij de Oude Broederij.

Hoe het allemaal begon

In de zomer van 2011 kregen we de mogelijkheid om een groot stuk grond te kopen, grenzend aan onze woonboerderij. Op het perceel stonden twee grote, vervallen schuren van een voormalige broederij en een legkippenbedrijf, dat jaren geleden al haar deuren gesloten had. Wat precies de nieuwe bestemming zou moeten worden wisten we op dat moment nog niet, maar we wilden graag iets speciaals doen met dit unieke plekje.

We vonden het leuk om de geschiedenis van de gebouwen in ere te houden en zo ontstonden er plannen voor twee luxe, ruime vakantiewoningen: De Broederij en De Kippenschuur. Het bleek een hele klus te zijn, maar toen we buiten alles opgeruimd hadden, kwam heel voorzichtig de mooie natuur weer tevoorschijn. Het gras kon weer groeien en er verschenen de mooiste wilde bloemen.

In de herfst van 2014 begonnen we met de renovatie van de voormalige schuren. Het project was één grote puzzel en het was een uitdaging om de materialen bij elkaar te zoeken waarmee we de oorspronkelijke sfeer weer konden laten herleven. Langzamerhand ontstonden er twee prachtige vakantiewoningen en als je ze nu ziet, is het haast niet voor te stellen dat dit ooit vervallen schuren waren. Het verschil tussen voor en na de verbouwing is enorm en we mogen wel stellen dat de voormalige schuren een nieuwe ziel hebben gekregen.

Thuiskomen in de Oude Broederij

We willen op de Oude Broederij een gevoel van rust en ruimte creëren. Een plek waar je je meteen thuis voelt. Waar het je aan niks ontbreekt. Waar tijd met je familie en vrienden centraal staat. Omdat het leven al snel genoeg gaat.  

Kom langs en ervaar het zelf. Boek één van onze vakantiewoningen of combineer de Kippenschuur en de Broederij en boek ze tezamen als groepsaccommodatie.

Kasteelruïne Bleijenbeek op landgoed Bleijenbeek in Afferden.