Omgevingsinformatie

Onze vakantiewoningen vormen de perfecte uitvalsbasis om de prachtige omgeving van Afferden te ontdekken. Je kunt dicht bij huis blijven door via het hekje in de tuin het Nationaal Park de Maasduinen in te lopen. Of bezoek de kasteelruïne Bleijenbeek in Afferden. Houdt jouw gezelschap wel van een sportieve, avontuurlijke dag, ga dan kanovaren op de snelst stromende rivier van Nederland of huur een bootje. Maar ook voor een gezellig dagje weg met het hele gezin biedt de omgeving van Noord-Limburg vele mogelijkheden. Er is genoeg te doen rondom de Oude Broederij!

Nationaal Park de Maasduinen in Noord-Limburg Afferden

Nationaal Park de Maasduinen

Het Nationaal Park de Maasduinen is één van de drie nationale parken die Limburg rijk is. Het Nationaal Park de Maasduinen is uniek in zijn soort doordat het de langste rivierduingordel van Nederland herbergt. In dit prachtige landschap van zacht glooiende bos- en heidegebieden is het heerlijk ontspannen. Het Nationaal Park de Maasduinen en omgeving lenen zich uitstekend voor lange wandelingen, afwisselende fietstochten en mountainbikeroutes en er zijn ook uitgebreide ruiter- en menroutes.

De vakantiewoningen liggen midden in het Nationaal Park De Maasduinen in Noord-Limburg. Via het hekje in de boomgaard loop je zo dit prachtige natuurgebied in. Er zijn maar liefst zeventien wandelroutes, uitgezet met gekleurde paaltjes. Ook vind je in het nationaal park het streekpad Maas-Niederrhein en een lokaal wandelroutenetwerk van ruim 200 kilometer. Dus trek die wandelschoenen maar aan en geniet van het Nationaal Park de Maasduinen.

Ontdek de Maasduinen op wel een hele bijzondere manier, met een Tuk Tuk! Stap in dit kenmerkende Aziatische vervoersmiddel en beleef de Maasduinen op een unieke wijze. Er zijn verschillende routes uitgezet die variëren in afstand. Het is ook mogelijk een arrangement inclusief eten te boeken. Een leuk dagje uit voor het hele gezin! Voor meer informatie: tuktukmaasduinen.nl

In Afferden stond tot het eind van de Tweede Wereldoorlog een kasteel uit de 14 eeuw. Een bombardement door de RAF in 1945 verwoeste dit Middeleeuwse kasteel en wat restte was een ruïne. De kasteelruïne ligt op het Landgoed Bleijenbeek en is open voor bezichtiging. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken via het Limburgs Landschap. Meer informatie hierover vind je hier.

Kasteelruïne Bleijenbeek op landgoed Bleijenbeek in Afferden.

Actief rondom Afferden

Houdt jouw gezelschap wel van een beetje actie en avontuur? Dan zit je in Noord-Limburg goed. Of je nou op zoek bent naar die echte adrenalinekick of gewoon lekker buiten bezig wilt zijn. Wij zetten graag de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Wandelen

Ontdek het prachtige licht glooiende landschap van Noord-Limburg te voet. Wandel door het Nationaal Park de Maasduinen of dwaal door de kasteeltuinen van Arcen. Je vindt in Noord-Limburg een uitgebreid wandelnetwerk en gemarkeerde wandelroutes van het Limburgs Landschap.

Fietsen

Noord-Limburg heeft een fijnmazig fietsnetwerk waar je naar hartenlust kilometers over kunt fietsen. Stel je eigen route samen en geniet van de prachtige omgeving van Afferden. Fietsen huren doe je heel gemakkelijk via Weys tweewielers. Ze worden desgewenst bij de vakantiewoning afgeleverd. Ook het huren van een mountainbike behoort tot de mogelijkheden.

Kanovaren

Kanovaren op de snelst stromende rivier van Nederland, daar krijg je wel een adrenalinekick van. Rivier de Niers is de snelst stromende rivier van Nederland die ontspringt bij het Duitse Mönchengladbach en uitmondt in de Maas. Het is een rivier met vele fraaie bochten en prachtige flora en fauna. Outdoor Gennep biedt een kanotocht van 7 kilometer aan die geschikt is voor het hele gezin. Meer informatie vind je hier.

Bootje huren

Ontdek Noord-Limburg vanaf het water. Huur een bootje en ga varen over de Maas of de Mookerplas. Bij Dolfijn Mook, Watersport en Recreatie kun je verschillende vaartuigen huren zoals een sloep, motorboot of voor de ervaren zeilers zelfs een zeilboot. Meer informatie vind je hier.

Golfen

Zin om even een balletje te slaan? Dat kan op de golfbaan van Landgoed Bleijenbeek. De golfbaan biedt een unieke golfervaring waarin je je even terug in de tijd waant. Met een prachtige, historische kasteelruïne, oude bomenlanen en een rustig kabbelend beekje. Meer informatie vind je hier.

Ontspanning

Doe je het liever wat rustiger aan? Breng dan een bezoekje aan het thermaalbad Arcen. Hier laad je weer even helemaal op in het thermaalbad en/of de sauna. Voor zwemplezier voor het hele gezin steek je even de grens over en breng je een bezoekje aan het prachtige Duitse overdekte zwembad Gochness.